Wednesday, October 12, 2011

DDE: brownies timbang sendiri

aloha....

semalam menuntut ilmu....
semlm juga diaplikasikan...
benda semua dah ada...
so terhasillah...

rupa sebaik saja keluar dari oven... mcm over baked kan kan kan...


tambah whipped creame kat atas dan deco dgn bintang2





keratan rentas yg malu2 kekdahnya.. cream kat atas dh mula mencair.. hahahha terserlah amaturnya hehhehe

bento kanak2 6 tahun

bento kanak2 3 tahun
bahan2nya eden ada la juga tukar2.
patut guna DARK coklat yg makan tue... tapi eden belasah guna coklat HERSHEY yang bunjut2 tue.. (eh ada org nak p langkawikan??? hehehhe)

patut guna tepung naik sendiri.. tapi eden tak guna pun hahahha.. eden letak bikarbonat sikit (sesuka hati je kan)....dan konsep eden memasak nie mcm eksperimen kat makmal.. hahhaha...

patut toping ada cream & cream cheese.. tapi eden letak cream cheese je..

hasilnya..

1) rupa paras sederhana... tak la taraf2 miss world. (kalau eden ltk rasberry bagai harusla jelitakan??? tak pe janji hati mau bersih...

2) Rasa??????? ini part paling penting... hasil kunyahan base n topping tue.. apabila mencair didalam mulut.. sambil pejam mata... dan menikmati kesejukannya.. adalah sgt heaven........

3) masa penyediaan??? sedia bhn2 timbang2, godak2 dgn mixer lebih kurang 15minit, bakar base selama 15minit, letak topping bagai n bakar lagi selama 20minit.... jadi ekau kira la sendiri hasil tambah masa2 yg eden bagi tue....

amacam??? bakat utk jadi Ratu timbang sendiri eh silap tergugat plak Ratu itew hehehhe puteri timbang sendiri dah ada. cuma skil harus di asah. muahahah sendiri buat sendiri komen... sendiri bg kata poji pojian

Ratu premix yang tak premix dah... eden lapar nak rasa roti hidung mancung ekau ;) 


kesimpulan: kalau ada bibik mcm kitchen aid mesti lagi best... sifu! tolong sponsor satu. kat sana morahkan??TQ in advance hahahhaha

Adios!!!!!

6 comments:

SYANI said...

Takleh jadi ratu, turun taraf jadi puteri premix eh??

Me said...

puteri lebih afdol sebab bunyinya MUDA je sepanjang zaman.. kalau ratu haruslah veteran hahahhaha

TopsyTurvyMum said...

eden rasa, ratu kek timbang ada rasa tergugat sket tuuu muahahaha!

Eden setuju 200%, biar rupa kureng janji hati chantek(sedap).

Takper, kalau ekau selalu kasi facial (rajin prektis) tak letak rasberry pun kalah miss world.

Eden pun baru nak asah skill baking balik ni..Dah karatzzzzzzzz rasanya..

Me said...

ahkak TTM.. kenapa eden punya toping bila siap masak tak seputih ekau nyer brownies tue?? eden guna fair & lovely yg fake kah???

makcik rehan KJB said...

oiiii... buat entry kalo tak mengeji org buleh tak? hahahaha... BM aku tu rasa mcm nk masuk kotak balik je ko! hahaha

Me said...

Mr>> roh menjarum kuat sgt tuh yg kalah susuk udom mancung tuh..