Tuesday, December 13, 2011

DDE: breakfast

aloha!!!....

kabare???..

eden kegersangan idea kekdahnya.. itu yg lama menyepi tue...

pagi-pagi nie eden melayan pizza + nescaffe sebagai penambah tenaga untuk membanting tulang mencari rejeki.... 

dough pizza tue eden minta tulun bibik mata biru eden je yg buat kan last night, lps tue eden sumbat dlm peti ais hahhahaha.... pagi ni baru di golek2 dan di bakar... kalau bibik mata biru tau buat toppin.. mmg eden suruh gak dia buat... tapi oleh kerana dia tak tau.. so eden gak yang membuatnya...

bahan2 toping eden letak je apa yg ada.. capsicum kunen n merah, crabstik, bawang, mince, cheese dan lain2. tapi tue la.. masa letak cheese nampak mcm dah byk... sekali bila kuar oven alahaiiiiiii... tak BRING IT ON langsung... hahhahahahha

eden buat 1 adunan jee.. lps tue bahagi 2. satu ada capsicum... n satu lagi tak de (untuk hanak2)
jadi lah  buat bento untuk hari selasa yang indah ini...

tapi.... bila buat pizza sendiri nie best tau sbb kita boleh letak seberapa banyak topping yang kita nak..... ok lah.... sila layan gambar.... kalau saliva ekau terkeluar sedap le tue maksudnya... hahhahaha

yang sebenar,,, eden bawa dua potong, tapi 1 eden dah ngap... lps tue baru teringat nak pelawa kat ekau semua... tinggallah seketulll nie.. kita share2 je lah ye.... sharing is caring katanya kannnn

topping atas... mcm2 ada... dough kat bawah tue sgt sgt lembut tau... eden suka...

selamat menjamu selera....

cau cin cau...
kesimpulan: perut dah kenyang... jom tidur... boleh gitew?? hahhahaha

adios!!!

4 comments:

Siti Sifir said...

sekeping tu pos ke taman sempadan buleh??

ZA said...

Toppingnya dah berlapis2, tersangat tebal dan melampau. Baik le 'peghongap' ajer topping tu, tak perlu base...

Me said...

SS>> Taman sempadan?? ekau bukan di pasir puteh kah?

Dr ZA>> kalau tak de base.. tak bekerja le bibik mata biru tuhhh..

ciEk NiENa said...

wah, sedapnya piza tu. nak sket. hehe