Thursday, July 11, 2013

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 1434

Assalamualaikum semua..

Ada sihat? ekau puasa kew??? wajiblah puasa kannn.... jadi sama2lah kita menghayati ramdhan yang mulia ini dengan perbanyakkan amal kebaikan insyaallah...

ok habis topik ramadhan hahahhaha

kita pergi topik layan mata... so layan la mata dengan gambar2 dekad2 yang lalu  nie.. (gambar lama tak tau bila heheheheh)


aktiviti membuat icecream...

icecream maker
 Buat ice cream nie senang je... tapi nak beku kan tong putih tue yg leceh sikit ambil masa.. iyela dlm tue ada mcm air jadi perlu bekukan supaya masa proses mix n stir, bahan2 ice cream sentiasa berada dalam keadaan sejuk gitu... tapi hasilnya memuaskan... boleh dibuat selalu... 

eden tuang ice cream tue dalam acuan ice pop je lps tue gigilkan dlm fridge....

ok tukar topik lagi.....


aktiviti bersama kanak2

cuaca nak hujan... sangat2 sejuk... berkabus
 beriadah di genting highlands.. (baik sgtkan bunyinya BERIADAH) betul la kan riadah.... masa pergi cuaca sgt sejuk.. berkabus bagai.. tapi semua pun tak pakai jaket sebab tinggal dlm kereta. so anak2 alhamdullillah berlengan pjg n material t-shirt agak tebal... eden plak mengharapkan lelemaks dibadan je laa... my hub plak mengharapkan backpack yg disandang..hahahhahaha
spinning ribena cups
 boleh tahan laju cawan nie.. eden yang naik pun pening. 


ini indoor theme park plak...
 naik keretapi sambil tue main loceng besar tue yg bunyinya sangat laaaaa bisinggg
naik rusa...
 rusa nie conceptnya mcm kita naik LRT.. boleh tengok apa yang ada kat bawah, atas  n sekeliling kita.. eden adalah gayat.. stress ok eden naik nie... padahal ini family rides tau means  utk kanak2 5 tahun kebawah tau.. (janji ada guidance la..)

outdoor theme park plak
 itu semua landasan2 utk extreme nyer mcm skydiving. eden mmg takkan naik benda2 nie.. rusa kat atas pun eden gayat inikan plak yg extreme2 nie... sorry.. tapi cable car eden ok sbb bertutup..  hahahha...
pirateship kan?? tunggu masa untuk berlepas
 gambar nie eden ambil masa naik LRT lebah hahhaha ok sesuka hati je bagi nama..
happy face
 dinding cat biru tue ARENA OF STAR.. uols tau kan itu tempat apa????

outdoor juga

view dr dalam buaian walls

 
kepenatan
  dari pagi sampai malam dok kat sini.. maklum la cuti sekolah outdoor buka till 10PM n indoor till 1AM... selagi tak tutup n boleh main.. layan kan aje... dh letih p masuk dlm first world hotel tue check in.. (gigih eden call reservation bagitau late check in sbb malas nak masuk lps tue p park balik..) walaupun satu bangunan dan entrance ke outdoor theme park mmg di 1st world hotel nie.. tapi faktor keluasan yang terlampau menyebabkan eden malas. btw indoor theme park dlm bangunan hotel tue je.... so semua aktiviti adalah berjalan kaki. park keta siap2 kat parking hotel tue.. dalam erti kata mudah.. stay je kat hotel nie.. semua pun ada dalam tue..

kesimpulannya semua game extreme eden tak main sebab.. takutttt... permainan yg berkelajuan tinggi dan tak de arah tuju nie (kejap pusing kejap terbalik kejap berhenti lepas tue tetiba jalan laju2 tetiba perlahan tetiba break....) bukanlah kesukaan eden... stress naik benda2 mcm nie... hahahahha. 
anak2 n ayah anak2 yang really enjoy the place.... macam2 la mereka naik n main..



boleh dari citer icecream p citer theme park.... hahahhaha nampak sgt tak de topik kann...

kesimpulan: Apa pun bolehhh... (ye ke??)

3 comments:

SYANI said...

Penakut juga rupanya ko ni ye...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.