Friday, July 16, 2010

Friday thought>>>> money money money moooooney!!!!!! money!

aloha.... ittaqullah... udah macam nak bagi khutbah jumaat bukan? no no no ... actually eden baru je lepas baca blog kawan di diSINI berkaitan topik tersebut. Langsung terpanggil untuk membincangkannya.. cewahhh...

harga petrol naik, gula naik.. so lps nie harga barang2 semua naik.. confirm la.. so bebanan kewangan semakin dirasai oleh golongan marhean tak gitu MR? kepada yg bergaji puluh2 K tue mungkin tak kisah... so mak2 pak2 pula yg dok kat kota metropolitan yang setiap kali pegang stereng nak kuar keje atau mana2 je mesti DIpaksa atau TERpaksa dating dgn aweks2 TOL x kira la LDP ke, NKVE ke, GUTHRIE ke.. (ada ke sesapa yang mmg rela nak berdating dgn awek2 nie? x de bukan?? kalau boleh semua nak berdesuppppp je bila lalu kat depan tol gate tue kan....) ok sambung balik>>> mesti lps nie berpeluh je sbb kos kehidupan semakin meningkat.. haaaaaaaaaiiisssh mcm buat karangan masa SPM plak rasanya... eden nak cakap mcm nie je la senang.... kedudukan ekonomi keluarga haruslah sentiasa mantap n terkawal utk menjamin kemaslahatan bersama... bukan le nak kata duit itu segala2nya.. tapi mmg fact kan no money no talk... kalau ada duit.. macam2 boleh buat... dan dlm sebuah keluarga islam tanggungjawab mencari rezeki untuk menanggung isteri & keluarga sgt jelas disebut (ini fact ye bapak2 somi2.. bukan berat sebelah atau apa..... hahahahhaha gelak penuh gembira) tapi tak salah kalau ibu2 mahu membantu meringankan beban bapak2 dan anggap sebagai sedekah... BUKANKAH AMAL JARIAH (SEDEKAH) ITEW BEKALAN DI ALAM BARZAKH??? byk kes perceraian disebabkan ekonomi yg rapuh... ececeh.. dah mcm kauselor rumah tangga plak rasanya... so.. bapak2 ibu2... disini eden ingin menyeru (sambil menundukkan muka dgn penuh kesopanan & kesusilaan n kedaulatan undang2) sila bekerja lebih keras utk mencari rezeki yang halal dan penekanan utk bapak2 sila lipat gandakan usaha & jujur ye.. sesungguhnya yang baik dari Allah SWT yang tidak tue dr kelemahan diri eden sendiri... terima kasih atas jemputan bagi ceramah sempena isra' mikraj ini >>>> hahahha apakah yg eden merepek meraban nie... feeling2 jadi ostajah cakar harimau hahahha)

setelah pjg lebar eden membebel... actually the FRIDAY's THOUGHT nya ialah... duit ai, duit ai, duit yu, duit ai jugak.... hahahahha (gelak sambil guling2 tergolek2) boleh gitew? MR mesti panas v*nt*t sbb dia off 2 hari je eden dah ambil alihtempat dia sebagai ostajah.....

see ya!!

3 comments:

z said...

money is not everything, but everything needs money

makcikrehan said...

duit ku is duit ku, tapi duit laki is duit ku jugak! wahahahahah...wanita keji

Me said...

itu bukan keji la MR.. itu fact.. as said by DR Z.. everything needs money.... show me the money.. nak b*r*k pun kena bayar 20 atau 30 sen tauuu