Monday, May 3, 2010

mcm mana nak kurus?

lama dah x memblogingkan diri... busy sikit.. tapi takat buat visit to others blog masihhhh..... semlm (sabtu hari buruh) eden tak p mana pun... takat dok rumah buat kerja ofis... apakah? nasib badan.. nama lagi kulikan.. ok bila ptg2 tue fokus pun mula la hilang.. sebut buat keje ofis nie.. eden ngaku sabtu n ahad (hari nie le.. eden mmg tak masak apa... semua beli n kerja rumah???? heheheh semua diabaikan... cuma semlm eden lipat le kain yg ada ala2 je tue (iye ke ala2? betul la ala2 je..hakikatnya termalu dgn N3 MR) hahahhaha..... tapi dlm n3 MR tue bukan eden ye... tak de kaitan... nak citer nie sebenarnya.... tgh syok2 eden buat keje.... tetiba aroma yg lagi melazatkan menosok lobang idung eden nie... nak tau aroma tue dtg dari mana?
 nie dr 2 gerai kat bawah nie....




gerai yg seberang jln atap putih biru tue jual pelbagai jenis kuih termasuk le goreng pisang segala... n yg atap kuning nie jual donut n pelbagai jenis roti (ala2 dunkin donut gitewwww) and donutnya digoreng disitue juga... kira beli panas2 lagi laa... so kedua2 gerai nie dah ala2 bertanding aroma kuih sapa yg paling menusuk kalbu penduduk kawasan nie..... aroma nie akn bermula seawal pukul 1 ptg ye kengkawan.. so eden menahan diri dr pukul 1 ptg sehinggalah.... 6ptg.. eden dh tak tahan... hujan plak tue.. sejuk2 dok terbayang donut panas mkn dgn nescafe... oh heaven nya... sepantas kilat juga eden at 6.30 ptg tue capai tudung p terkedek2 je beli burger malaysia, roti pizza n donut strawberi... (gambar x de.. sbb br je letak dlm pinggan pusing2 tengok dh tak de... heheheheh) yg paling tak tahannya..... kedudukan dua biji gerai nie tersgt le mencabar keimanan bg org mcm eden yg mudah tergoda dgn bau mknn nie..... dua2 hanyalah sekangkang monyet je dr rumah eden.... gambar tue pun eden ambil dr DALAM rumah eden je tueeee.... tapi utk makluman ini pertama kali eden beli tau... walaupun kewujudan gerai itu mmg dh bertahun2  lamanya (gerai atap biru putih) gerai atap kuning nie baru 3-4 bulan nie je...

ok sekian berjela plak N3 kali nie....

3 comments:

makcikrehan said...

kalau aku duduk sana kerul.. KOMPOMLAH AKU PELANGGAN PALING SETIA DEPA! kah kah kahkha

Me said...

utk makluman.. kedua2 gerai nie di buka seawal 6 pagi (utk breakfast nasi lemak n kuih2) hingga 7 mlm (utk xtvt minum ptg) tutup jap dr kul 10 hingga 1 ptg je.. so???

Anonymous said...

gerai tu menghadap jalan besar..awas melintas jalan tu....