Friday, April 9, 2010

berbudi kepada tanah...ceewah

actually tak de idea nak tulis.. so semlm sampai je rumah sambil dukung ank eden snap le pokok2 yg eden tanam kat rumah eden utk tatapan... sesekali tengok tumbuhan hijau ok gak.... tapi redho je la dgn lokasi penanaman... n rupa paras tanaman.... tak caya???? zooommmmmm........


pokok serai di celah2 lalang... berabad tidak ditrim dok harap p.cik potong rumput dr majlis daerah
trimkan... hehehe boleh gitew...


nampak tak pokok kari tue?? again di celah2 rumput... kes sama mengharap ihsan p.cik potong rumput.. kari nie dulu selamat je kena cantas dgn p.cik potong rumput... hati eden sgt keciwa masa tue.. tup2.. setelah dibiarkan bbrp minggu tumbuh le tunas baru siap bercabang2 lagi.. kalau tak b4 nie straight je mcm btg kelapa...



nampak dicelah2 pokok mangga tue pokok apa? 2 polybag tapi 3 pokok... apakah kekdahnya?? petani moden n high tech gini le hasilnya hahahhah...  cabai besar yg diapit mangga gitu.. kekdah penanaman mmg dicelah2 rumput ye.. itupun mujur nampak pokok yg ditanam kalau tak sblm nie heheh sendiri faham sudahh


ini pokok terung.. tetiba je tumbuh kat tepi rumah eden... tp sbb masih dlm kawasan jajahan eden kan so consider pokok terung eden le.. mungkin burung yg tanam kot... so far masih belum berbuah.. berbunga pun belum.. ke bukan pokok terung??? ntah.. tunggu je tengok apa yg kuar dr pokok nie nnti

pokok cabai dicelah2 peralatan mengecat :)


pandan juga senasib...


nampak tak daun kunyit sehelai tue???

itu jela pokok2 yg relevan... nie nak kena menjawab TAG MR plak nie.. glamer le lapik kaki eden lps nie.. masuk internet dan menjadi tatapan umum lagi ermmm.... nasib ko la kasut...

adioss!!

2 comments:

makcikrehan said...

kerul, aku sgt jeles dgn org yg rumahnya bertanah. umah aku tadak tanah langsung. nak tanam rumput pon takde tanah hokay.

harap2 cepatla laki aku jadi kaya..bulehla beli rumah yg ada backyard sikit. aku pon minat tau nk nanam pokok2 sayur ni. berbudi kepada tanah kan..byk pekdahnya.

Me said...

aan.. ko tanam je tepi jalan depan rumah ko mcm k-rull aplikasikan pada serai n kari tue... tak pun dlm pasu... bukankah byk yg dlm pasu k-rull tnm... polybag pun ada