Thursday, April 8, 2010

tax

3 huruf je kan tajuk kali nie.. eden tertekan... kelmarin dh dpt borang BE... borangke?.. cincai la.. bila dpt nie faham2 le kan... maksud nya t/jawab bayar incometax dh tiba.... tiap2 tahun kena... tertekannn... dah kena PCB pun mcm tak membantu... sbbnya masih kena bayar.... uwaaaaaaaaaaaaaa isk isk isk...



nie eden baru habis isi e-filing nie... ermmmm jenuh lap peluh aiih... tax yg kena dibayar... ratus ribu K ye... (900,000.00>>> jumlah ini adalah contoh ye.. saja nak tunjuk ratus ribu K yg eden maksudkan tue mcm mana).. sambung citer.. lps tue eden dok heran le.. eden keje kuli bukan PM.. bukan BOSS... bukan juga pemilik multinasional business ala2 bill gates or tokey minyak masak pun bukan... tokey petrol dh sah2 bukan.. so apsal yg kena tax ala2 jelitawan terkaya di abad ini?????/ eden check check balik so bhgn kembali diklik beberapa kali..... sekali... bukan salah sesapa... tapi salah eden yg masa mengisi e-filing nie sgt tak ikhlas gamaknya... eden telah memasukkan amount gaji tahunan eden sbyk.... ratus ribu K .......  hahahahhahaha (kalau betul gaji byk tue tak pe.. tapi taknak le plak lps tue di tax sbyk itu juga mcm tak berbaloi heheheh)... kesilapannya??? rupanya yg sen sen dlm gaji kita tue tak yah dok sush2 nak tulis.. sbb nnti dlm form nie auto je akn jadi kan titik perpuluhan tue kepada koma... cth... kalau RM100.00 akan jadi RM100,0 (tidakkah itu memberi perubahan yg sgt ketara??? hehehehe) so kesilapan telah dibetulkan dan amount for tax much much much less (gaji keje ehem... ehem.. nie faham le kan) .... tapi masih geram sbb ttp kena tax.. so hayati le wajah di atas tue sepuas2nya.. en yahoo tq for the all pics.... petang yang sgt melayan perasaan...en pengutip tax.. sila ambil duit kat bwah nie.. itu duit tax eden utk tempoh 20 tahun...
 kawan2 lain yg kena tax sila citerkan perasaan anda di sini ekkk..


2 comments:

makcikrehan said...

wooot woooot! makcik tak penah kena tax. gaji makcik adalah dibwh garis kemiskinan. hahaha

Me said...

huh... mana mungkin.. ekau tunggu la 1 -2 tahun lagi... kompem kena... ekau kan baru menjebakan diri dgn ehem.. ehemm