Monday, October 25, 2010

arrival???? delayed!!

aloha....
N3 eden kali nie n3 bergambar kekdahnya... jadi tengok gambar je ye ekau ekau n ekau semua... kisah nya... bermula di atas highway dari utara menuju selatan.. sedang bergumbira menikmati panorama kiri n kanan jalan... tetibaaaaa......

jam.... mula2 ok.... slow moving lps tue langsung.... berhenti... punya lama tunggu.. siap tutup enjin kereta.. bersiar2 diatas highway... khonon2 p jln kedepan tengok apa berlaku hahhahaha iyo la sgt.. jauh lagi... eden terhenti di sini...

 masalah berlaku di KM232. jauh lagi tue...


intro2 utk berhenti terus.... cuaca mmg mendung n hujan2...

menghala ke selatan.. depan eden adalah lori putih itu.. nampak tak siap ada perbincangan ditgh jln lagi.... belakang adalah bas2 persiaran yang mana pelancong2nya melawat atas highway hahahhahaha....


dan ini pula adalah xtvt eden.....
sempat juga memetik bunga.... dan

peekaa booo......
setelah menunggu berjam2.. tetiba dlm keadaan yg padat lagi sesak tue.. we all kena patah balik (U-turn) boleh bayang tak?? kira we all tumpang laluan h'way dr selatan ke utara la... tumpang lalau sikittt.....

tue semua kereta2 dah boleh patah balik.. tapi bas lori semua tak tau la eden nak U-turn mcm mana.... eden yg tgh tumpang lalu n menyebabkan laluan selatan utara juga jam... hahhaha ini lah namanya cubit peha kiri peha kanan terasa juga... senang sama senang n susah sama susah... hiihihihi i loike...


inilah penyebabnya... lori yg membawa kontena terbabas n melintang ditengah2 highway tue... mmg tak boleh lalu la.. itu pun dah ditolak ketepi sikit kot kontena tue... yang keta di bawah nie plak tak tau... dia jadi mangsa kontena atau kontena itu adalah mangsanya... hihihi....



sekian eden melaporkan dr tempat kejadian utk GGGH. sebelum kejadian di atas.. ada bas dari arah utara  manghala ke selatan terbabas hingga masuk ke lorong selatan utara n menyebabkan sebiji kereta terbalik (4 biji tayar ke atas) n masuk ke dalam parit di tepi lebuh raya.. itu sgt fresh kejadian tue.. sbb PLUS ronda apa semua tak sampai lagi...
Kesimpulannya>>>> berhati2lah semasa memandu, di jalan raya... jgn lupa baca doa... n berhati2lah dimana jua anda berada... (membebel plak)... mau tak bebel patut sampai kul 8 mlm eden sampai kul 10 mlm hokeyyyyyyyyyyy 2 jam delayy...  siap berkelah2 di atas highway....


ADIOS!!!!!!!!




















2 comments:

makcikrehan said...

tak sempat baca.. sempat tgok gambo shj... comeynya kanak2 2 org ittew!

SYANI said...

boleh ganti karamsingh walia ni..