Monday, October 4, 2010

home make over

tajuknya sgt gelis lagi gediks lagi jijiks kan kan kan kan.... yang pasti walaupun telah dimakeover... hasilnya masih belum layak dijadikan bahan tulisan utk mana2 majalah... ini namanya n3 kepuasan diri sendiri namanya hehehehehe... setelah 2 tahun eden dok rumah tue.. baru le rumah tue ada sikit mcm rumah... setelah penat2 keje bila balik rumah rasa la home sweet home nya atau rumah ku syurga ku.. (sgt pjg ye intro eden.. mesti ekau ekau n ekau dh berkobar n berdebar nak tau mcm mana rupa make overnyakan kan...) berkat kesabaran maka terhasillah.....


ruang tamu.. sebelum2 nie tempat TV tue n depan sliding door tue we all letak sofa.. TV plak opposite sliding door tue..... so skang ubah susun atur jadi mcm nie plak....

sofa kecik tue utk sicilik2 yg dtg bertamu (perhhh ayat tak boleh tahan.. ayat mcm majalah Impiana gitu...)

belakang sofa nie sengaja dibiarkan kosong utk laluan sebenarnya tak tau nak deko mcm mana agar tidak menganggu tetamu yg sedang berbual...

dinding masih kosong... basically konsep rumah eden ialah simple dan lapang sesuai dgn eden .... oh ye... lupa nak habaq... ini plak ruang anak2 bereksplorasi kunun... sebenarnya tempat mereka melonggokkan n mentabur-taburkan mainan mereka.... layan



inilah ruang nya... tempat anak2 nak tengok dvd n berxtvt.. so tak yah  nak berebut dgn eden bila eden nak tengok berita memalam.. longgokan mainan tue sebelum nie di ruang tamu ye.. sebelum nie ruang ini mmg ruang ank2 tapi merangkap juga sebagai RUANG RAHSIA.... a.k.a bilik rahsia ye MR hihihihi

dua sofa kecik utk mereka duduk menonton.. nak bergolek pun boleh toto available je tepi tue hihihi....
multipurpose storage box nie eden dpt free masa beli barang2 baru nie.. merah n sgt strawberi.. tapi IRONInya.. ia sgt sama konsep dgn payung k.cho yg di beli bbrp tahun lalu.... hihihi i loike it


sesuaikan... oklah pjg plak N3 eden kali nie....

adios!!!

5 comments:

makcikrehan said...

terasa ingin pulang segera ke rumah nak membunuh syaitoooonn... eh, silap... ingin pulang dan berehat-rehat di situ. ekekekek... sederhana namun sangat selesa. apakah memang sentiasa tenang sebegitu atau itu hanya ilusi optik utk penggambaran semata-mata? muahahahahahaha....

makcikrehan said...

terasa ingin pulang segera ke rumah nak membunuh syaitoooonn... eh, silap... ingin pulang dan berehat-rehat di situ. ekekekek... sederhana namun sangat selesa. apakah memang sentiasa tenang sebegitu atau itu hanya ilusi optik utk penggambaran semata-mata? muahahahahahaha....

Me said...

nanti eden snap pic utk ruangan ini bg 3 hari berturut2 so kita boleh tau sentiasa tenang atau ilusi optik hehehhe....

daeng said...

sila beli TV LCD utk lebih mencantikkan ruang tamu ..kekekeke

k.yg said...

la..mesin basuh mana?