Wednesday, December 22, 2010

Penarik: makan2

aloha...

lately nie  n3 eden asyik je makan2 kan... tapi tak pe...
sebab semua org makan...
makan utk hidup ke hidup utk makan????

skang nie plak kan musim sejuk (feeling2 kat negara 4 musim hahahha)... 
kalau kat malaysia musim hujan... yg pasti masih sejuk juga... 
sehingga ada yg kata di paras bawah beku la... (ehem.. ehem.. u know who r u?? hik hik hik) 
gigil-gigil jadi beruang kutub n penguin la..
yang pasti.. cuaca sejuk menyebabkan LAPARRRRRRRRRRRR
sbb perut tidak boleh disejuk bekukan... daging korban bolehla sejuk beku

rentetan dari asyikkk je rasa lapar....
kebetulan plak waktu travel...
maka adalah rugi kalau eden berdiet.... hahahahha (ntah apa2 kan)
tak kuasa eden ye jalan2 berlapar.. eden menjaga makan hanya dirumah eden.. 
itu adalah kekdah diet eden yg sebenar hahahhahaha...(merepek sudah....)
ekau ekau n ekau... meh eden jamu ekau ....
selamat menjamu selera....

 sotong goreng (MR... baca LEMAK >> sotong lemak celop tepung hahhahaha)celop celop tepung (eden soookaaaa)
 ikan kembong besar goreng (lemak & oil) celop tepung (eden soka juga... sgt segar ye rasanya.. manisss) must visit place tau kalau ekau2 dtg ghanu....
 gandingan mantap berduet sotong n ikan diserikan lagi dgn sos pencicah yang heaven... (ehem..ehem... p ambil tisu lap air liur yg meleleh tue)
kelapa muda juga dilayan....
 bersama jelly kelapa ... nampak tak ada hirisan2 isi kelapa.. sodap.. sojuk2 tue...
  dibawah rendangan pohon n berlatar belakang kan pantai n laut... beserta hembusan angin... 

 ramaikan org... eden sampai justtttttt on time... elok2 je eden duduk2 nak memulakan sesi mengisi perut.. maka.. berdoyon-doyon la kereta2 lain sampai.... mcm2 bangsa dtg mkn sini...  tapi tempat selesa.... jgn risau... kedai yg eden mkn mmg tepi pantai... (tak perlu cross jln raya besar kalau nk ke pantai) to be exact... kedai nie betul2 lepas station minyak caltex di sebelah kanan jalan (dr k'tan) n kedai nie belah kiri jalan... 

 now u see......
 eh... dah hilang??? tinggal tulang???

 huh.. nampak kucing yg riak itu???? dia tak pandang tulang ikan okey... kucing kat sini maintenance tinggi.... tulang x layan... isi ikan je layan...
 vavavavavavaaaa........ sudah selosai......
erkkkkkkkk alhamdullillah.. kenyang sudah... 
gendang gendut tali kecapi 
kenyang perut jom jalan lagi

owh.. lupo eden nak bgtau.. kedai nie tak de nasi ye.... kekdahnya adalah meratah agar kelazatan sotong ikan udang lebih dirasai... tapi kalau ekau bawa nasi putih sendiri n beli sotong ikan n udang kat kedai nie n makan kat situ... tak le plak tuan kedai nie halau.... boleh je ... tapi kedai nie mmg tak jual nasi... so kita meratah saja....

oklah.. eden dah kenyang nie....
kesimpulannya: no more 12 years old kwang kwang kwang

adios!!!!!!!!

3 comments:

makcikrehan said...

aku dah la tak mkn lagi. dr pagi tadi mkn biskut kering jer sampai sebu2 perut aku masuk angin. ko tayanglak ikan dgn sotong rangup nih. mak aiii..... kijamm kijammmm

daus said...

ada satu lagi port dekat dengan airport KT makan celup2 tepung juga..buka pun time petang2 aje..pastu air kelapa special letak aiskrim..pasti lazat.:)

z said...

nak balik msia la camni....