Friday, December 24, 2010

TTM

aloha!!

mesti ahkak kat melben tue tersedak tengok tajuk eden....
untuk makluman semua... baru2 nie eden pergi melawat TTM...
TTM berada dalam keadaan baik2 saja n menarikkkk... (pasti ahkak itu makin confuse....)
nothing to worry....
tapi best la...

so.. sebagai tanda kenang-kenangan.. nie eden tepek le gambar utk diabdikan dlm memori blog eden nie.... (mesti ahkak TTM dah meroyan kekeliruan)....

eden perkenalkan TTM...... pheeewitttt........  

 TTM = Taman Tamadun Islam Malaysia
 dlm passport tue.. katanya.. boleh buat lawatan 3 kali bila2 masa... kali pertama : masuk bayar... facilities pun bayar.. kali ke2: masuk bayar.. facilities free... kali ke3: semua free kot tak ingat tapi kena gunakan passport yg sama la..
 facilities yang ada.. eden naik buggy pun ambil masa 1 jam lebih tau raound semua.. tapi ada stop stop la utk xtvt gedik santai n ilmiah (tengok dokumentari) itu pun eden tak turun kat semua tempat... 
 Buggy yg dinaiki... buggy nie akan bw semua2 tempat n tanya nak turun tak? nak bergambar tak? n so on... 

 Xian MOsque di China antara yg dimonumen kan...
 eden tak ingat masjid apa..
 Taj mahal juga.... eden dah sampai tapi bukan yg di Agra... hehehhehe
 Menara ... eden x ingat namanya tapi in real laluan tue boleh memuatkan dua kereta.. besar la..
 ini monumen masjiid Nabawi Madinah

dan akhir sekali... bukan monumen...ianya real n wujud...


 MASJID KRISTAL...... TERENGGANU



 sekian 

adios!!!

2 comments:

makcikrehan said...

great wall of china takde ker? menarik2 gak ekk tempat2 kat ganu nih hehee

z said...

laaa, ingatkan muzium Islam kat sebelah masjid negara...
menarik...tp lebih menarik kalau boleh jln europe....he he